Tærtedej:
100 gram Rugmel
80 gram Hvedemel
1,5 tsk. Salt
4 spsk. Olie
6 spsk. Vand
1 æg
1 tsk. salt
Ælt det hele sammen på et bord, hvis det er lidt smulderet, tilsæt evt. lidt mere vand.
Tryk dejen ned i en smurt tærteform, og prik den med en gaffel.
For bag tærtebunden ved 200 grader i 10 minutter
Tærtefyld:
6 Æg
1 dl Creme fraiche
250 gram Bredbladet spinat, optøet fra frost.
150 gram Laks, kylling eller hvad du har lyst til.
Salt og peber
Rør æg, creme fraiche, salt og peber sammen.
Tryk vandet ud af spinaten og læg den, på den for bagte tærtedej,
skær laksen i tern og læg også den på tærte.
Hæld ægge blandingen over. Sæt tærten i ovnen 35-40 min ved 180 gr.
1850 kcal i alt i tærten
Salat med semi driede tomater:
Halver sherry tomater, læg dem på bagepapir hæld lidt olie på og evt. timian
Sæt i oven ca. 1,5 time ved 140gr.
Crisp salat hakkes/rives i stykker
Gulerødder snittes i små tern
Rødløg skæres i super tynde ringe
Tomater øverst på salaten
Evt. balsamico som dressing