I hele brødet er der ca. 2600 kcal.
Du kan også lave nogle flade rugbrødsboller, så du kan lave en sund sandwich.
Ingredienser:
300 rug-/knækkede kerner
3 dl vand
25 gr gær
3 dl kærnemælk
3 tsk fint salt
150 gr revet gulerod
200 gr rugmel
100 gr grahamsmel
150 gr hvedemel
Sådan gør du:
Kog vandet og hæld det over kernerne. Det skal stå mindst en time, gerne længere.
Rør gær ud i kærnemælken, tilsæt alt det andet og rør det godt sammen. Lad dejen hæve en time ved stuetemperatur, hæld det i en rugbrødsform og lad det hæve en time mere.
Bag ved 170gr i ca en time. Kernetemperaturen skal være 96 gr, det kan du tjekke ned et stegetermometer.
Lad det køle lidt af, før du vender det ud på en rist.
Vi spiser ikke så meget rugbrød, så vi skærer det i skiver og fryser det i små pakker.
Husk at du kan riste en skive rugbrød på brødristeren, det pepper en tør skive
rugbrød op. Du kan også smuldre en ristet skive rugbrød ud over din salat eller
yoghurt eller skyr